شهد يا نکتار، شربت رقيقي است که در گياه به وسيله سلول هاي مخصوصي به نام سلول هاي شهدزا ترشح مي شود.
نوع گياه: توليد شود به نوع گياه بستگي دارد. به طور کلي براي تهيه شهد، گل هاي سيب زميني، گوجه فرنگي و چغندر قند کمتر مورد استفاده زنبور قرار مي گيرند.
برعکس گياهاني مانند يونجه، انواع شبدر، پنبه، شکوفه بعضي از گياهان مانند آويشن، انواع تمشک، سماق، زيرفون و کنگر وحشي از منابع با ارزش شهد هستند.
رطوبت خاک: هر قدر رطوبت خاک بيشتر باشد، گياهان شاداب تر هستند و آب کافي در اختيار سلول هاي شهدزا قرار ميدهند.
سقوط ناگهاني درجه حرارت: در بهار و تابستان حتي اگر بابارندگي همراه باشد، ترشح شهد گل را متوقف ميکند.
بادهاي تند و گرم: موجب تبخير ميشوند و شدت ترشح شهد را کم ميکنند.
نور: در هواي مه آلود ترشح شهد کم و در مجاورت نور کافي پس از يک بارندگي و هواي نسبتاً گرم، ترشح شهد چندين برابر ميشود.
بقاي جمعيت کندوي زنبور عسل بخصوص هنگام توليدنسل، به ميزان گرد هاي که در دسترس آنهاست بستگي دارد.
به دو منظور به کندوها غذاي مصنوعي شربت داده ميشود.
فعال کردن ملکه براي تخ مريزيبيشتر به منظور قوي کردن کندو از نظر جمعيت را تغذيه تشويقي يا تحريکي منامند. ميزان شربت مورد نياز براي تحريک زنبورها درفصل بهار براي کندوهاي قوي نيم ليتر و براي کندوهاي ضعيف 4/ 1ليتر است. چون هدف اصلي از تغذيه تحريکي فقط افزايش کندو دراوايل بهار است، بايد شربت هر روز به کندو داده شود.
به دليل نبودن شهد و گرده گل در منطقه و در اثر نبودن غذاي کافي در کندو، زنبور قادر به انجام وظايف محوله نيست و ملکه نيز از تخم ريزي خودداري ميکند و در نتيجه کندو ضعيف
ميشود.
مقدار شربت تهيه شده بايد از نظر کمي و کيفي طبق اصول صحيح باشد زيرا اگر مقدار شربت بيش از اندازه باشد کندوهاي ضعيف نميتوانند آن را در مدت کوتاهي مصرف کنند و به علت رقيق بودن آن نسبت يک به يک در داخل کندو سريعتر تخمير ميشود و در دستگاه گوارش زنبور عسل توليد گاز ميکند که همين امر باعث فشار آوردن به کيسه هواي زنبور عسل ميشود در نتيجه زنبور قادر به پرواز نيست و پي در پي ميافتد.
چارپا مرکز آنلاين خريد و فروش حيوانات اهلي و خانگي و همچنين بزرگترين مرکز پرورش شتر و گاو ايران ميباشد .
درباره این سایت